Ostatnio znalazłem trochę rydzy , kiedy pytałem sie ludzi co się z nimi robi wszyscy mówili zgodnie że najlepsze są zrobione na maśle - więc tak je zrobiłem dodając parę ziół ;) Myślę że wyszły całkiem smakowite ;)
Na 2 porcje potrzeba będzie :\
* 10-15 rydzy(czy rydzów sam nie wiem ;D)
* czosnek niedżwiedźi suszony
* tymianek ok 2 łyżek
* 3 ząbki czosnku
* 1 cebula
* sól
* pieprz
* 4 łyżki masła
* łyżka cukru
1) Dobrze umyj rydze i pokrój je jeżeli są duże na połówki
2) Na patelni rozpuśc masło i kiedy będzie już gorące wrzuć posiekaną drobno cebulę a kiedy będzie już złota wrzuć też posiekany drobno czosnek oraz wszystkie przyprawy , niech się wszytko lekko przysmaży
3) Teraz na patelnię wrzuć rydze - niech smażą się ok 10-15 min na małym ogniu
4) Przypraw solą, pieprzem i dodaj cukier do smaku
5) Podawaj ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz